Thursday, 7 March 2013

Review: Aiken 100% Tea Tree Oil


Korang ada masalah jerawat? Jerawat yg tak diundang dan bertapak kat muka berminggu-minggu? Siap bawak kawan-kawan dia sekali bermastautin kat muka korang? Jom baca entry aya ni. Just to help mana tau boleh tolong korang atasi atau kurangkan masalah jerawat di muka. 

The story is lately ni tetibe je muka aya ditumbuhi jerawat yg banyak. Mula-mula aya biarkan je, tapi malangya jerawat semakin bermaharajalela pulak. Dah surut yg satu, yang baru pulak tumbuh. Then aya pun bercadang nak beli Rosa T untuk surutkan jerawat aya. Aya pernah guna Rosa T ni setahun yg lepas. This product is quite okey tapi takla hebat sangat. So aya pergilah Watsons nak cari Rosa T. Malangnya tak jumpa. Then terjumpa la dengan 100% Tree Tea oil by Aiken. Murah teramat. Harga RM12.90, tapi ada diskaun dapat RM10.90 je untuk 10ml. 

Gambar pinjam sbb malas nk snap. :D
Disebabkan harga yg sangat murah, jadi aya pun tak mengharapkan resultnya gempak. Aya pakai la macam biasa, just dap2 kat bahagian jerawat atau sapu kat tempat yg berpotensi ditumbuhi jerawat. Then, bangun pagi keesokan harinya, perkara pertama yg aya buat, tegok cermin (*rutin harian setiap kali bangun tidur), dan WOW, semua jerawat kecut, dan yg baru nak tumbuh, terus takde kesan. Memang sangat best. Pastu bila pakai, rasa sejuk je, dan tak berapa oily. Cuma bau tea tree oil tu agak kuat.

*update. Sebab sekarang susah dah nak cari produk ni, aya consume satu vitamin ni. Vitamin C Rosehip. Ya Allah. Memang best sangat2. Korang tahulah parut memang super degil kan. Tapi bila aya makan vitamin ni tak sampai 2 minggu je, parut kt muka & seluruh badan semakin hilang. Yg bonusnya  kulit cerah seluruh badan. Cuba tengok instagram (sheera.aya), aya ada share banyak testimoni biar ramai-ramai boleh cantik. Atau boleh terus whatsapp +6019-3622941.




Sekian kisah jerawat aya. Semoga dapat memberi manfaat. Sorry sebab tulis macam nak cepat-cepat sebab aya kena jaga online shop aya pulak. Bye2^-^

8 comments:

Nao Mei said...

nanti cari juga,,,,nak try..hihi....

Sheera Aya said...

@Nao Mei you should try. lagipun tak mahal sgt kan. tak rugi kalau it doesnt work for your skin :).

Amanina said...

Salam.. bru 1st singgah sini :)

boleh la try nnti..

kasya syiera said...

nak try laa.thanks sharing

Sheera Aya said...

@kasya syiera try la. blh cari kt watsons, guardian. :)

Ibu Lala said...

Hi. Akk singgah sini ye. Tak pernah try lg produk ni. Produk yg ada pun zx habis guna lg

AnNur said...

Assalamualaikum!
kak Aya! ape online shop kak Aya?? nak usha usha..mana tahu ade ape ape yang boleh di beli..><

AnNur said...

Assalamualaikum!
Kak Aya! ape online blog akak?
mahu terjah!

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.