Wednesday, 24 July 2013

Pengalaman beli online di Superbuy, Lazada & I-Pmart


Assalamulaikum w.b.t. Rasa mcm dah lama sangat aya tak update blog kan. Lately ni busy sangat dengan business online. Walaupun busy, malas dan sebagainya, tapi disebabkan aya rasa aya patut kongsi pengalaman awesome aya membeli secara online, so aya gagahkan diri juga menulis entry ni. 

Baru-baru ni aya baru je dapat Geran 1k untuk business online makro yg diberikan oleh kerajaan dengan usahama SKMM. Alhamdulillah. Bulan 3 aya apply, bulan 6 aya dapat geran 1k tu. Duit tu dia transfer direct masuk ke akaun bank kita. Aya gunakan duit tu sebagai modal untuk membantu kembangkan bisnes online aya. Baki duit dari modal bisnes tu, aya bercadang nak beli Digital Camera supaya senang aya nak ambil gambar barang jualan aya. Ni pun kira modal bisnes jugak kan? :)

Hasil dari survey harga, kualiti dan sebagainya, aya buat keputusan untuk membeli Camera Point &Shoot Canon Ixus 125hs dari Superbuy. Camera ni preorder, so kena tunggu dalam 3-7 hari untuk barang sampai ke rumah anda. Aya order hari Selasa, Selasa depannya baru aya dapat sebab ada masalah sikit. Aya order kamera warna "Red", tp pihak Superbuy maklumkan yg warna tu dah habis. Jadi aya tukar ke warna pink. Dalam case ni, kalau kita nak mintak refund pun boleh. Tapi aya cuma mintak tukar warna je. 

Dapat free Canon Case + 8gb SD(HC) Card.
- Snap from Samsung Note 8.0 -
Superbuy ship parcel ni guna TNT Express. Tp kat Kuantan, City-Link yg akan buat delivery kalau parcel kita guna TNT Express. Memang ada syarikat kurier yg bekerjasama mcm tu. So jgn pelik ye. :)
- Snap from Samsung Note 8.0 -
Lepas tu, aya beli Card Reader+Otg Mobile Phone Connection dari I-Pmart. Yg ni aya guna duit sendiri. Bukan duit geran 1k tu. Duit tu kena gunakan dengan bijak. Tak boleh campur hal bisnes dengan personal. Servis I-Pmart pun ok jugak. Rasanya I-Pmart ni paling rajin. Bila dia dah shipped barang tu, dia akan email tracking no, dan attach gambar barang yg dia pos + berat barang tu. Over rajin. Aya yg business online kecil-kecilan pun tak rajin camtu. Hee. Ok, pasal barang yg aya beli tu, Card reader + Otg ni fungsinya supaya aya senang nak transfer image dari camera direct ke Samsung Note 8.0 @ S2 aya. Sangat senang ok guna ni. Cucuk2 je, pastu select image yg kita nak dan import. Just take 1-5 seconds utk image tu siap ditansfer ke mobile phone kita. 

- Snap from Canon Ixus 125hs- 
- Snap from Canon Ixus 125hs- 
Kalau malas nak guna usb cable tu, guna Sd Card Camera tu pun boleh. Keluarkan Sd Card dari camera dan cucuk kat OTG connector tu. Simple kan.
- Snap from Samsung SII - 
Ok. Ni last tau. Dari Lazada pulak, aya beli Powerbank Pinang PN-190 11200mAH. Yg ni rasanya semua pun tahu apa fungsinya kan. Actually, aya dah ada powerbank Yaobao, dapat free masa beli Samsung Note 8.0 dari Superbuy. Tapi yg tu 4400 mAH je. Boleh sekali dua je charge. Tak cukup langsung untuk aya yg banyak gadget ni. Lagi2 time travel. Hmm, aya mmg nak puji lazada. Servis diorang memang tiptop. Aya order pukul 5 ptg, then pukul  6 ptg aya dah dapat email dari Lazada bgtahu yg order aya dah di"shipped". Hebat bukan? Review aya tentang Powerbank Pineng ni, aya rasa agak awesome sebab bila aya test charge 100% Samsung SII aya, hanya gunakan 15% tenaga dari powerbank tu. So, boleh charge dlm 5 6 kali guna powerbank ni. 

- Snap from Canon Ixus 125hs- 
- Snap from Canon Ixus 125hs- 
- Snap from Canon Ixus 125hs- 

Rasanya cukup buat sementara ni membeli gadget secara online. Habis duit aya nanti. Hee. Ok. Kalau ada pape pertanyaan, just drop ur komen. Kalau free aya jawab ye. Bye2! ^_^

** Gambar yg aya ambil guna Canon Ixus 125HS tu. Ok tak? Cincai je ni. Guna Auto Setting. Hee.



Thursday, 7 March 2013

Review: Aiken 100% Tea Tree Oil


Korang ada masalah jerawat? Jerawat yg tak diundang dan bertapak kat muka berminggu-minggu? Siap bawak kawan-kawan dia sekali bermastautin kat muka korang? Jom baca entry aya ni. Just to help mana tau boleh tolong korang atasi atau kurangkan masalah jerawat di muka. 

The story is lately ni tetibe je muka aya ditumbuhi jerawat yg banyak. Mula-mula aya biarkan je, tapi malangya jerawat semakin bermaharajalela pulak. Dah surut yg satu, yang baru pulak tumbuh. Then aya pun bercadang nak beli Rosa T untuk surutkan jerawat aya. Aya pernah guna Rosa T ni setahun yg lepas. This product is quite okey tapi takla hebat sangat. So aya pergilah Watsons nak cari Rosa T. Malangnya tak jumpa. Then terjumpa la dengan 100% Tree Tea oil by Aiken. Murah teramat. Harga RM12.90, tapi ada diskaun dapat RM10.90 je untuk 10ml. 

Gambar pinjam sbb malas nk snap. :D
Disebabkan harga yg sangat murah, jadi aya pun tak mengharapkan resultnya gempak. Aya pakai la macam biasa, just dap2 kat bahagian jerawat atau sapu kat tempat yg berpotensi ditumbuhi jerawat. Then, bangun pagi keesokan harinya, perkara pertama yg aya buat, tegok cermin (*rutin harian setiap kali bangun tidur), dan WOW, semua jerawat kecut, dan yg baru nak tumbuh, terus takde kesan. Memang sangat best. Pastu bila pakai, rasa sejuk je, dan tak berapa oily. Cuma bau tea tree oil tu agak kuat.

*update. Sebab sekarang susah dah nak cari produk ni, aya consume satu vitamin ni. Vitamin C Rosehip. Ya Allah. Memang best sangat2. Korang tahulah parut memang super degil kan. Tapi bila aya makan vitamin ni tak sampai 2 minggu je, parut kt muka & seluruh badan semakin hilang. Yg bonusnya  kulit cerah seluruh badan. Cuba tengok instagram (sheera.aya), aya ada share banyak testimoni biar ramai-ramai boleh cantik. Atau boleh terus whatsapp +6019-3622941.




Sekian kisah jerawat aya. Semoga dapat memberi manfaat. Sorry sebab tulis macam nak cepat-cepat sebab aya kena jaga online shop aya pulak. Bye2^-^

Saturday, 2 March 2013

Courier service yang mana pilihan online shop aya?


Assalamualaikum w.b.t. Alhamdulillah dah masuk bulan ketiga online shop aya perkongsian dengan my sis beroperasi. Setakat ni keuntungan tak banyak mana sebab kami tawarkan harga memamg super murah. Tapi takpe la kan, seperti pepatah "Sikit sikit lama lama jadi bukit". Sudah semestinya kalau niaga secara online mesti kena pos barang kepada customer dan kita perlu bijak memilih courier service yg tip top supaya customer dapat parcel tepat pada masanya. So, aya nak kongsi sedikit pengalaman aya menggunakan tiga jenis courier service yg terdapat di Malaysia.


Poslaju: Aya gunakan pos laju untuk pos parcel kepada customer. Service 4 bintang aya bagi sebab kebanyakannya parcel akan ambil masa hanya 1 hari untuk sampai tapi ada juga kekadang 2-3 hari baru sampai. Mungkin ikut kawasan kot. Bukan semua cawangan Pos laju servisnya sama. Kalau pekerjanya berdisiplin, dia akan terus buat penghantaran selepas parcel sampai ke pejabatnya.


Skynet: Aya gunakan Skynet untuk terima stock dari pemborong aya di Malaysia. Service 4 setengah bintang sebab servis sangat pantas. Biasanya hanya mengambil masa satu hari sahaja untuk sampai. Tapi malangnya, sekali ni je,hari Jumaat, aya track parcel aya dah sampai Kuantan dari Klang, tapi dia tak out for delivery lagi. Entah apa masalahnya. Mungkin pak cik yg selalu hantar parcel tu sakit kot. Huhu. Btw, Skynet mmg favorite courier service aya.
City-Link: Aya gunakan City-Link untuk terima stock dari pemborong aya di Guangzhou, China. Service 4 bintang. Biasanya akan ambil masa 3-4 hari dari Guangzhou ke KLIA, Malaysia. Then 1 hari masa diambil untuk sampai ke Kuantan. Ok lah tu kan. Not too bad. Pak cik City-Link tu peramah sangat. Customer service pun okay. Tapi dinasihatkan, kalau nak call tanya pasal parcel, call yg line Customer Service, jangan toll free sebab dia akan passing-passing dan akhirnya takde siapa yg jawab.

p/s untuk International shipping dinasihatkan guna Courier service yg siap tax line untuk elakkan kena additional charge in case barang kena tahan kat kastam :)

Jemput like dan singgah Sheera Aya Shop ye. Baju superb comel semua hanya RM29. Beli 3 percuma pos ke seluruh Malaysia. Thanks for your support ^_^

Monday, 25 February 2013

Free Giveaway by Yana

Korang nk menang dress comel-comel tak? Jom join. Due date: 25/3/2013 :)

Monday, 18 February 2013

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN

Click banner to join. Due: 12 Mac 2013
Di tag: My Top Looks

Thursday, 14 February 2013

Terima Sampul Surat Misteri pada 14 Feb

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Hai korang. Dua entry sekali aya update malam ni. Sebab banyak sangat perkara best yg berlaku lately ni. Kali ni entry aya more personal view, so up to you nak baca atau nak meluat. Hiihi. 

Nak cerita sikit ni, tengah hari tadi dok tengah syok tengok Asia Next Top Model, mama jerit2 kat luar cakap ada bungkusan untuk aya dari Pos Laju. Actually, aya dah tahu yg aya akan dapat parcel, so tak la terperanjat sangat. Tetapi yg aya pelik, kenapa ada dua parcel untuk aya, satu bungkusan besar, satu lagi sampul surat. Tang sampul surat tu yg pelik. 
Aya pun buka la sampul surat tu dan nampak ada sehelai kertas. Nampak je apa yg tertulis kat kertas tu, terus aya menjerit keriangan. Tak sangka permintaan aya yg keanak-anakan menjadi kenyataan.

Al kisahnya, aya selalu la cerita kat bf aya pasal aya suka sangat tengok drama Setia Hujung Nyawa kat TV3. Kebetulan bf aya n tengah praktikal kat Media Prima, so dapat la dia jumpa dengan artis drama tu. Aya pun saje-saje la cakap aya nak signature diorang siap tulis special to Aya, tapi bf cakap mana boleh dia buat camtu sebab dia kena cool je depan artis, tak boleh gedik2 nak mintak macam-macam. Kes ego lettew.
Tup tup, dalam diam-diam bf aya penuhi permintaan aya. Dia memang seorang yg penuh dengan surprise. ^_^


Thank you very much to you, Hairillah@Blanc. Thanks too to Nelydia Senrose & Talha Harith. Love you all.

p/s kebetulan je sampul surat ni sampai pada 14 Feb, takde niat pun nak celebrate Valentines Day :)

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Review Nano White Infinity: Refining Astringent Mist

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Hai korang. Dah berapa lama tah aya tak update blog. Sekarang tengah busy sikit dengan preparation for SPP Interview. Doakan aya berjaya ye. Lepas ni ramai la yg akan panggil aya, Cikgu Sheera. :)

Entry ni khusus untuk sesiapa yg ingin tahu pasal Nano White Infinity especially their toner. Since this product is quite new, so tak banyak review pasal Nano White Infinity. Di sini, aya kongsi serba sedikit pengalaman aya menggunakan toner produk ni ye.

toner, nano, white, infinity, astrigent, mist, review, bagus,
Price: RM25.90
Actually, this toner has 2 in 1 function. You all can use it as toner (use after washed your face with cleanser) or you can use as a face mist (after applying your make up) or anytime. Yes, you can apply it anytime you wanted to. The best thing about this toner is their fragrance. Like a perfume.I really love it. Rasa nak sembur banyak2 kat muka biar wangi sikit muka I. Hee. Then, the good thing is it does not cause any breakout to my sensitive skin. Actually, I just started using it about 2 weeks ago, so aya belum notice amaze effect on my skin. That is all from me, I will update this entry if I have some more review about this toner. XOXO.

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Friday, 1 February 2013

Segmen Blog Kesayangan : Blog Coklateyes

Click banner to join. Due: 22/2/13

How to join? Just follow step as shown in picture below:

Come join with me now! ^_^

Wednesday, 30 January 2013

Domain dot my dah kembali pulih.

Assalamualaikum w.b.t. Bagi pengguna domain dot my yang berduka cita sebab domain bermasalah sebelum ni, korang boleh kembali ceria sebab rasanya domain .my dah okay dah. Tadi aya ternampak dari blog paly.my post pasal domain.my macam dah okay. So, aya cubalah bertukar balik dari blogspot.com ke domain.my then try view. Taddaaa.. Memang takde masalah dah nak view. Tadi pun aya dah suruh kawan aya tolong view blog aya, dia cakap dah okay dah. All the best for you all juga ye.


Monday, 28 January 2013

Dana 1K untuk Business Online


Program 1 Get Malaysian Business Online
1, get, malaysian, business, online, dana, membantu

Hai. Berita baik untuk usahawan “online business”  kerana program Get Malaysian Business Online yang diumumkan dalam Bajet 2013 oleh Perdana Menteri telah dilancarkan bagi membantu 50,000 usahawan mikro terutamanya wanita untuk melonjakkan perniagaan atas talian. Geran RM1,000 akan diberikan kepada pemohon yang layak. 
Untuk memohon, sila klik https://gmbo.skmm.gov.my/
Permohonan dibuka bermula dari 1 Januari 2013 hingga 31 Disember 2013 atau sehingga peruntukan RM50 juta telah dipenuhi. 
Sebelum memohon, pastikan anda memenuhi  syarat-syarat yang dinyatakan di bawah:
i. Warganegara Malaysia dengan keutamaan kepada wanita yang berumur di antara 18-65 tahun;
ii. Pendaftaran/Lesen Perniagaan/Syarikat;
iii.Pendaftaran nama domain (.my) atau (.com.my) atau (edu.my) atau (net.my) atau (org.my) dan laman sesawang yang aktif;
iv. Langganan kepada perkhidmatan telekomunikasi jalur lebar atau ahli berdaftar dengan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M)
v. Mempunyai akaun bank tempatan atas nama usahawan/perniagaan/syarikat yang digunakan untuk perniagaan
vi. Keutamaan kepada usahawan mikro-jumlah pekerja (sepenuh masa) tidak melebihi 10 orang atau pendapatan tidak melebihi RM 200,000 setahun.



Busuk pilih entry Review: Bloggers yang Rajin

Assalamualaikum w.b.t. Ehem, aya baru tengok blog aya setelah lama berhabuk. Tup tup bila aya nak buka blog aya, tak boleh pulak. Then, i found out yang sekarang ni domain.my tengah bermasalah. So, aya pun tukar la balik kepada blogspot.com. Hee.


Korang nak tahu apa sebab aya paste gambar di atas? Baca dulu cerita aya ni ye. Sebab tak boleh buka blog dah beberapa hari, aya nak tengok la stat blog aya sebab kan blog tak dapat buka, mesti stat jatuh merundum, tapi yg pelik stay tinggi. Sebab apa? Sebabnya entry aya Review: Bloggers yang rajin menjadi entry pilihan busuk.org. Memang bertuah la blogger yang direview dalam entry aya tu. Nak tahu siapa yg direview, boleh tengok SINI.


Friday, 25 January 2013

Review: Bloggers yang Rajin


Hey korang. For the first time aya review blog orang. So, aya akan review berdasarkan apa yg aya nampak dan rasa.* bukan rasa guna lidah :P

Header cantik, colour combination pun nice. Pink and grey memang sepadan bila berdua! 
Blog pulak loading boleh tahan, tak lembab sangat. Template cantik, font size pun okay.
Owner nampaknya memang rajin join GA. Bukan setakat tu, dia ada buat GA dia sendiri. Tapi dah lepas dah. Tak sempat nak join. :)
Masuk je blog dia ni terus terpampang header yg tertulis nama owner blog ni. So tak payah susah-susah nak tanya nama lagi. Header sangat simple, blog pun simple. Simple takpe asalkan kemas. Tak macam blog aya, macam agak serabut. Nak kemas tapi takde masa. Hee. Penulisan pun santai je, dia tulis apa yg dia nak tulis.  Aya rasa owner ni memang anti rasuah. Nak tahu kenapa pergi jenguk blog beliau. :)
Sleain tu, beliau juga ada buat GA, so korang join lah. Due date: 29/1/13. 
Sekali lagi, pasal header. Kiut teramat. Aya sangat-sangat suka. Dia designer header kot. Kot la. Cer korang pegi jenguk blog dia. Mana tahu blog dapat header awesome macam ni. Hee. Tadi aya baru perasan dia menang Fivers Hijabers GA untuk tag terbanyak. Tahniah :)
Buka je blog, teruja tengok girls kat header tu. Owner blog Kisah Syasya ke? Cantik sangat. Template di edit sendiri 100% oleh Syasya. Memang rajin. Aya lebih suka ambil freebies je, dan ubah sikit2. Content blog pula lebih kepada GA dan personal matter.

Actually, blogger di atas ialah pemenang tempat kedua setiap kategori dalam New Year Giveaway by Sheera Aya. Akhirnya sempat juga aya tunaikan janji untuk buat review blog pemenang. Sorry kalau too simple sebab aya sekarang busy sangat handle online business. Sobs.

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Friday, 18 January 2013

Berhati-hati bila berdiet. Nanti jadi bertambah gemuk.


diet, salah, kenapa, jadi, gemuk, sebab, kalori, rendah, lemak, tak, cukup, makan

Hai korang. Tadi aya ada terbaca satu artikel kat majalah Wanita "Sebab-sebab penambahan berat badan terhadap wanita". Antara sebabnya ialah:

1. Kehamilan
2. Menopous
3. Tidak makan secukupnya
4. Memakan makanan rendah lemak.

Tapi yg aya nak point out kat sini ialah sebab yg ke-3 dan ke-4 tu. Aya ni jenis yg kurus dan tak pernah gemuk, tapi aya tahu la jugak pasal cara-cara diet yang selalu diamalkan oleh orang yg nak turunkan berat badan. 

Selalunya mereka akan makan dalam jumlah yg sangat sedikit sampai badan rasa lemah tapi malangnya tak turun pun berat badan. Sebabnya, apabila mereka tidak makan dengan cukup, metabolisma akan menjadi perlahan dan tubuh mula menyimpan lemak. So, kalori yg diambil biar sepadan dengan jumlah tenaga yg digunakan. Jangan lebih sangat, jangan kurang sangat.

Selain tu, mereka juga lebih memilih makanan yg ada label "rendah lemak" sebab sangkaan mereka rendah lemak berkesan mengurangkan kandungan lemak dalam badan. Namun begitu, makanan rendah lemak ini selalunya (*tak semua) mengandungi banyak kalori seperti makanan normal. So, kena betul-betul pandai pilih ye. 

Jadi, apa kata korang makan macam biasa, jangan stress stress, yg paling penting, JANGAN SKIP BREAKFAST dan ELAK MAKAN LEWAT MALAM. Tu je tips aya boleh kongsi dengan korang. Bye!. ^-^

Monday, 14 January 2013

Senarai Pemenang New Year Giveaway by Sheera Aya

Hey dan Assalamualaikum w.b.t. Mesti korang dah tak sabar kan nak tahu siapa 7 pemenang bertuah yg dapat aksesori dari Mira Kawaii Shop? Sebelum tu, aya nak ucapkan thanks kepada Mira Kawaii Shop kerana sudi sponsor banyak hadiah untuk pemenang giveaway aya. ^_^. Jom tengok bawah nak tahu pemenang yg awesome dan bertuah:



Top referral:
Necklace dari Mira Kawaii Shop + Shawl Pashmina dari Sheera Aya + Bloglist setahun
http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
Entry ter"Awesome":
Belt dari Mira Kawaii Shop + Bloglist setahun
http://miss-whateverlah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
Tag terbanyak:
Belt dari Mira Kawaii Shop + Bloglist setahun
http://diariaida.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html (1126 tags)
Komen terbanyak:
Belt dari Mira Kawaii Shop + Bloglist setahun
http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html (176 komen)
3 Peserta bertuah :
Accessories/ Belt dari Mira Kawaii Shop+ Bloglist setahun
Sila check no bertuah anda di SINI:41, 81, 82

 

Saguhati
Blog Review (dipilih berdasarkan pemenang tempat kedua bagi setiap kategori di atas)

1. Top Referral - 2nd

2. Entry terawesome - 2nd
3. Tag Terbanyak - 2nd (1007 tags)

4. Komen Terbanyak - 2nd (119 komen)
Peserta Pilihan
Bloglist Setahun (dipilih kerana entry mencuit hati aya)

10 peserta terawal: Bloglist setahun *
10. Penyertaan dibatalkan atas permintaan beliau. 
Bagi yang dibloglist, aya dah masukkan semua dalam bloglist aya. Untuk pengetahuan korang, korang lah blogger pertama yg tersenarai dalam bloglist aya. Sebelum ni aya takde bloglist. Rasa bertuah tak? Hee ^_^

Bagi yang menang hadiah, sila pm details (nama penuh, alamat, contact no, menang kategori apa dan link entry) di fb aya. https://www.facebook.com/sheeraya. Bagi yg takde fb, email aya kat sheeraaya@gmail.com. Aya akan pos secepat yg mungkin selepas semua pemenang bagi details :)

Last but not least, terima kasih sebab sudi join Giveaway aya. Lepas ni mungkin aya akan buat Giveaway lagi dengan hadiah yang lebih menarik sebab kakak aya baru bukak online shop. Nanti boleh mintak dia sponsor. Nak mintak tolong korang like ONLINE SHOP my sis ye. 

Buat duit dengan Gush Ad. Earning masyuk!


Hey korang. Aya nak kongsi sikit cara lain untuk dapat earning selain nuffnang, says, churp churp dan sebagainya. Memang sangat senang, dan earning pun tinggi. Paling kurang korang dapat 48sen untuk 1 share/complete task kat bahagian "Participate & earn". Bila korang share/complete task, korang akan terus dapat earning, tak payah tunggu orang klik link iklan korang tu. Best sangat kan? Aya pun baru join tadi dah dapat banyak jugak la.

Nak register klik SINI

Sunday, 13 January 2013

TAMAT: New Year Giveaway by Sheera Aya

Click banner for GA's details

Hai korang. Dengan ini, secara rasminya aya tutup New Giveaway by Sheera Aya. Thanks kat semua peserta sebab sudi join GA pertama aya yg berlangsung selama 3 minggu.
Bermula malam ni, aya start blogwalking semua peserta yg seramai 122 orang untuk mencari entry yg paling banyak KOMEN, TAG dan TERAWESOME. Sambil tu, kalau internet tak slow, boleh la aya follow blog korang sekali. Bagi aya masa 2 hari untuk settlekan pemenang untuk GA aya ni. Harap semua sabar menunggu. ^_^

Senarai pemenang? In pogress :)

p/s untuk pemenang bertuah, sempat lagi kalau korang nak doa banyak-banyak, semoga korang bertuah :)

Segmen Cabaran Mengumpul Blogger Seramai 1500!!

Click banner to join. :)


New Year Giveaway by Sheera Aya

STICKY POST
Assalamualaikum w.b.t.  Korang nak free items tak? Cepat buat muka comel dulu baru aya nak bagitau sesuatu yang hebat. Hihi. Okay dah. Ehem, actually kan..... Aya ada buat satu Giveaway Special untuk korang semua join tau...*tengok banner bawah tu:


http://2.bp.blogspot.com/-Ijia4QKzj1o/UNbJWe2OyqI/AAAAAAAAAZM/MxYdjjhg-rI/s320/ban2.jpg


6 syarat penyertaan paling mudah:
  1. Follow blog another pocket-story * ni supaya korang sentiasa dapat update daripada aya.
  2. Wajib follow blog sponsor Mira Kawaii Shop & Like fanpage sponsor Mira Kawaii Shop 
  3. Buat satu entry yang bertajuk "New Year Giveaway by Sheera Aya"
  4. Masukkan banner yang disediakan di atas dan backlink ke entry ini
  5. Tag 3 orang blogger lain *pastikan mereka tahu  
  6. Letak link entry korang dan FB ID di comment box entry ni * seriously do checking condition No 2.
Pemilihan hadiah berdasarkan:
  1. Top-referral
  2. Cabutan bertuah by random.org x3
  3. Entry terAWESOME 
  4. Entry TAG terbanyak
  5. Entry KOMEN terbanyak * termasuk komen reply owner
Giveaway ini berlangsung daripada 24 Dec 2012 -13 Jan 2013

Senarai peserta * akan diupdate dari semasa ke semasa
Bonus: 10 peserta terawal akan dibloglist selama setahun*bloglist mula selepas tamat GA
Amaran: Diharap semua jujur follow blog sponsor tu yea sebab tu kan syarat wajib penyertaan lagipun aya memang check sama ada korang follow ke tak ye. :)

                                                                                                         Selamat berGiveaway! Love.

Senarai Peserta New Year Giveaway by Sheera Aya

STICKY POST UNTIL 13 JAN 2013
Hey dan Assalamualaikum w.b.t. Thank you kat korang semua yang support Giveaway aya ni. Kat bawah ni aya list senarai peserta beserta no rujukan. *nak senang cari guna Ctrl + f  for chrome user

Mexican Axolotl

1. http://vanilla-coklat95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
2. http://sitizawiah95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
3. http://p-standsforpenguin.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html 
4. http://dialavenda.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
5. http://softness-self.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
6. http://belogayamgoreng.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
7. http://www.aingraphic.my/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
8. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/12/giveaway-time-new-year-giveaway-by.html
9. http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
10. http://www.iemagurlz.my/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html *dibatalkan 

Egyption Turtoise

11. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
12. http://liyanasyafiqah98.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
13. http://daxkechixsonly.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
14. http://fazy-fyza.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
15. http://kisahatifahzulkifle.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
16. http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
17. http://nicetoblerone.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
18. http://hazirahc.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
19. http://superman-z.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
20. http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Sand cats

21. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
22. http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
23. http://sweetsour93.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
24. http://lovesuperheromalaya.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
67. http://gadisgergousyangbaik.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
25. http://sigadismerah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
26. http://shazreena-reena.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
27. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
28. http://www.mohdnoorshawal.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
29. http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
30. http://aiendaksempoi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html * pending

Pika 

31. http://biby-fiessta.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
32. http://tiniersakura.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
33. http://kemalijahhcomel.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
34. http://faratasyadiary.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
35. http://schazlynnfluvery.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
36. http://nazurah-offical.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
37. http://akuedyedankoe.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
38. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
39. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
40. http://shaini23.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Fennec Fox

41. http://augustandmarch167.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
42. http://mespacegirl.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
43. http://sheiraeiyra.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
44. http://miwaapandaii.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
45. http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
46. http://madihahzainal.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
47. http://aanayid.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
48. http://anith-amalina.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
49. http://cheriteradiatasawan.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
50. http://yayacaramel.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Sea Otter

51. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
52. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
53. http://leashizuka00.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
54. http://husnamujahidah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
55. http://sitifaizahraini.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
56. http://bilasigadismengomel.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
57. http://secretofshaila.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
58. http://sisantekshau.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
59. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
60. http://myera-join-sini.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Mandarin Duck

61. http://lifestoryinsyazarj.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
62. http://www.kitatauke.my/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
63. http://adleen-farhana.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
64. http://chibbyabby.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
65. http://mydreamswithforyou.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
66. http://smilenajah93.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
      http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html *terduplicate
68. http://sweet-as-mee.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
69. http://www.jajasutera.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
70. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Iberian Lynx

71. http://sikucingsengal.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
72. http://ihanishaziqah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
73. http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
74. http://duniaimpianfatin.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
75. http://wanuriizatiey.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
76. http://belladsecret.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
77. http://heymanisturosakgigi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
78. http://bulatitucomell.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
79. http://miradreamer.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
80. http://nursamirabalqiss.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Matschie's Tree Kangaroo

81. http://citerwana.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
82. http://nabilahhh-z.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
83. http://jehanlifestory.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
84. http://miss-whateverlah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
85. http://babythatsmine.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya_26.html
86. http://strongheart95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
87. http://whatever97secret.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
88. http://akelkiwanaekan.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
89. http://nzfyns.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
90. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Black Footed Ferret

91. http://shafinazaina.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
92. http://aichrah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
93. http://nichkhae-yeo.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
94. http://erinkahar.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
95. http://diariaida.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html 
96. http://pink-simerahjambu.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
97. http://feeraakira.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
98. http://wanyyminho.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
99. http://diarybersepahku.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
100. http://loveandbe-loved.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Gray Gentle Lemur

101. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
102. http://zahirahzawawi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
103. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
104. http://anislvince.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
105. http://justpinkdiary.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
106. http://misschillax.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
107. http://fizxfizaofficials.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
108. http://unguyangmerah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
109. http://nurhafizahpija.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
110. http://mustikachocolate.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Beluga Whale

111. http://iamsyiqaswiss.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
112. http://gadisemasa91.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
113. http://storymoryofqv11.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
114. http://adahhrusman.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
115. http://nasrizfardisza.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
116. http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
117. http://nienasofea.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
118. http://ardininurain.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
119. http://ikajohans.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
120. http://reerynn-zaidi.blogspot.com/2013/01/segmen-new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
121. http://cadburylovescontest.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
122. http://lilinanalina.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Kalau link korang takde mungkin belum dapat pengesahan yg korang dah follow blog sponsor atau tak :)
* pending sebab tak hantar fb id lagi untuk pengesahan penyertaan.

Tahniah kepada Mexican Axolotl sebab korang 10 terawal dan akan menjadi bloglist aya selama setahun bermula 14/1/2013-15/1/2014 :)

p/s Nama group berdasarkan haiwan paling comel yang hampir pupus di dunia ni. Saje nak bagi korang kenal nama nama mereka yg unik tu. :)

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.