Wednesday, 30 January 2013

Domain dot my dah kembali pulih.

Assalamualaikum w.b.t. Bagi pengguna domain dot my yang berduka cita sebab domain bermasalah sebelum ni, korang boleh kembali ceria sebab rasanya domain .my dah okay dah. Tadi aya ternampak dari blog paly.my post pasal domain.my macam dah okay. So, aya cubalah bertukar balik dari blogspot.com ke domain.my then try view. Taddaaa.. Memang takde masalah dah nak view. Tadi pun aya dah suruh kawan aya tolong view blog aya, dia cakap dah okay dah. All the best for you all juga ye.


Monday, 28 January 2013

Dana 1K untuk Business Online


Program 1 Get Malaysian Business Online
1, get, malaysian, business, online, dana, membantu

Hai. Berita baik untuk usahawan “online business”  kerana program Get Malaysian Business Online yang diumumkan dalam Bajet 2013 oleh Perdana Menteri telah dilancarkan bagi membantu 50,000 usahawan mikro terutamanya wanita untuk melonjakkan perniagaan atas talian. Geran RM1,000 akan diberikan kepada pemohon yang layak. 
Untuk memohon, sila klik https://gmbo.skmm.gov.my/
Permohonan dibuka bermula dari 1 Januari 2013 hingga 31 Disember 2013 atau sehingga peruntukan RM50 juta telah dipenuhi. 
Sebelum memohon, pastikan anda memenuhi  syarat-syarat yang dinyatakan di bawah:
i. Warganegara Malaysia dengan keutamaan kepada wanita yang berumur di antara 18-65 tahun;
ii. Pendaftaran/Lesen Perniagaan/Syarikat;
iii.Pendaftaran nama domain (.my) atau (.com.my) atau (edu.my) atau (net.my) atau (org.my) dan laman sesawang yang aktif;
iv. Langganan kepada perkhidmatan telekomunikasi jalur lebar atau ahli berdaftar dengan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M)
v. Mempunyai akaun bank tempatan atas nama usahawan/perniagaan/syarikat yang digunakan untuk perniagaan
vi. Keutamaan kepada usahawan mikro-jumlah pekerja (sepenuh masa) tidak melebihi 10 orang atau pendapatan tidak melebihi RM 200,000 setahun.



Busuk pilih entry Review: Bloggers yang Rajin

Assalamualaikum w.b.t. Ehem, aya baru tengok blog aya setelah lama berhabuk. Tup tup bila aya nak buka blog aya, tak boleh pulak. Then, i found out yang sekarang ni domain.my tengah bermasalah. So, aya pun tukar la balik kepada blogspot.com. Hee.


Korang nak tahu apa sebab aya paste gambar di atas? Baca dulu cerita aya ni ye. Sebab tak boleh buka blog dah beberapa hari, aya nak tengok la stat blog aya sebab kan blog tak dapat buka, mesti stat jatuh merundum, tapi yg pelik stay tinggi. Sebab apa? Sebabnya entry aya Review: Bloggers yang rajin menjadi entry pilihan busuk.org. Memang bertuah la blogger yang direview dalam entry aya tu. Nak tahu siapa yg direview, boleh tengok SINI.


Friday, 25 January 2013

Review: Bloggers yang Rajin


Hey korang. For the first time aya review blog orang. So, aya akan review berdasarkan apa yg aya nampak dan rasa.* bukan rasa guna lidah :P

Header cantik, colour combination pun nice. Pink and grey memang sepadan bila berdua! 
Blog pulak loading boleh tahan, tak lembab sangat. Template cantik, font size pun okay.
Owner nampaknya memang rajin join GA. Bukan setakat tu, dia ada buat GA dia sendiri. Tapi dah lepas dah. Tak sempat nak join. :)
Masuk je blog dia ni terus terpampang header yg tertulis nama owner blog ni. So tak payah susah-susah nak tanya nama lagi. Header sangat simple, blog pun simple. Simple takpe asalkan kemas. Tak macam blog aya, macam agak serabut. Nak kemas tapi takde masa. Hee. Penulisan pun santai je, dia tulis apa yg dia nak tulis.  Aya rasa owner ni memang anti rasuah. Nak tahu kenapa pergi jenguk blog beliau. :)
Sleain tu, beliau juga ada buat GA, so korang join lah. Due date: 29/1/13. 
Sekali lagi, pasal header. Kiut teramat. Aya sangat-sangat suka. Dia designer header kot. Kot la. Cer korang pegi jenguk blog dia. Mana tahu blog dapat header awesome macam ni. Hee. Tadi aya baru perasan dia menang Fivers Hijabers GA untuk tag terbanyak. Tahniah :)
Buka je blog, teruja tengok girls kat header tu. Owner blog Kisah Syasya ke? Cantik sangat. Template di edit sendiri 100% oleh Syasya. Memang rajin. Aya lebih suka ambil freebies je, dan ubah sikit2. Content blog pula lebih kepada GA dan personal matter.

Actually, blogger di atas ialah pemenang tempat kedua setiap kategori dalam New Year Giveaway by Sheera Aya. Akhirnya sempat juga aya tunaikan janji untuk buat review blog pemenang. Sorry kalau too simple sebab aya sekarang busy sangat handle online business. Sobs.

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Friday, 18 January 2013

Berhati-hati bila berdiet. Nanti jadi bertambah gemuk.


diet, salah, kenapa, jadi, gemuk, sebab, kalori, rendah, lemak, tak, cukup, makan

Hai korang. Tadi aya ada terbaca satu artikel kat majalah Wanita "Sebab-sebab penambahan berat badan terhadap wanita". Antara sebabnya ialah:

1. Kehamilan
2. Menopous
3. Tidak makan secukupnya
4. Memakan makanan rendah lemak.

Tapi yg aya nak point out kat sini ialah sebab yg ke-3 dan ke-4 tu. Aya ni jenis yg kurus dan tak pernah gemuk, tapi aya tahu la jugak pasal cara-cara diet yang selalu diamalkan oleh orang yg nak turunkan berat badan. 

Selalunya mereka akan makan dalam jumlah yg sangat sedikit sampai badan rasa lemah tapi malangnya tak turun pun berat badan. Sebabnya, apabila mereka tidak makan dengan cukup, metabolisma akan menjadi perlahan dan tubuh mula menyimpan lemak. So, kalori yg diambil biar sepadan dengan jumlah tenaga yg digunakan. Jangan lebih sangat, jangan kurang sangat.

Selain tu, mereka juga lebih memilih makanan yg ada label "rendah lemak" sebab sangkaan mereka rendah lemak berkesan mengurangkan kandungan lemak dalam badan. Namun begitu, makanan rendah lemak ini selalunya (*tak semua) mengandungi banyak kalori seperti makanan normal. So, kena betul-betul pandai pilih ye. 

Jadi, apa kata korang makan macam biasa, jangan stress stress, yg paling penting, JANGAN SKIP BREAKFAST dan ELAK MAKAN LEWAT MALAM. Tu je tips aya boleh kongsi dengan korang. Bye!. ^-^

Monday, 14 January 2013

Senarai Pemenang New Year Giveaway by Sheera Aya

Hey dan Assalamualaikum w.b.t. Mesti korang dah tak sabar kan nak tahu siapa 7 pemenang bertuah yg dapat aksesori dari Mira Kawaii Shop? Sebelum tu, aya nak ucapkan thanks kepada Mira Kawaii Shop kerana sudi sponsor banyak hadiah untuk pemenang giveaway aya. ^_^. Jom tengok bawah nak tahu pemenang yg awesome dan bertuah:



Top referral:
Necklace dari Mira Kawaii Shop + Shawl Pashmina dari Sheera Aya + Bloglist setahun
http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
Entry ter"Awesome":
Belt dari Mira Kawaii Shop + Bloglist setahun
http://miss-whateverlah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
Tag terbanyak:
Belt dari Mira Kawaii Shop + Bloglist setahun
http://diariaida.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html (1126 tags)
Komen terbanyak:
Belt dari Mira Kawaii Shop + Bloglist setahun
http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html (176 komen)
3 Peserta bertuah :
Accessories/ Belt dari Mira Kawaii Shop+ Bloglist setahun
Sila check no bertuah anda di SINI:41, 81, 82

 

Saguhati
Blog Review (dipilih berdasarkan pemenang tempat kedua bagi setiap kategori di atas)

1. Top Referral - 2nd

2. Entry terawesome - 2nd
3. Tag Terbanyak - 2nd (1007 tags)

4. Komen Terbanyak - 2nd (119 komen)
Peserta Pilihan
Bloglist Setahun (dipilih kerana entry mencuit hati aya)

10 peserta terawal: Bloglist setahun *
10. Penyertaan dibatalkan atas permintaan beliau. 
Bagi yang dibloglist, aya dah masukkan semua dalam bloglist aya. Untuk pengetahuan korang, korang lah blogger pertama yg tersenarai dalam bloglist aya. Sebelum ni aya takde bloglist. Rasa bertuah tak? Hee ^_^

Bagi yang menang hadiah, sila pm details (nama penuh, alamat, contact no, menang kategori apa dan link entry) di fb aya. https://www.facebook.com/sheeraya. Bagi yg takde fb, email aya kat sheeraaya@gmail.com. Aya akan pos secepat yg mungkin selepas semua pemenang bagi details :)

Last but not least, terima kasih sebab sudi join Giveaway aya. Lepas ni mungkin aya akan buat Giveaway lagi dengan hadiah yang lebih menarik sebab kakak aya baru bukak online shop. Nanti boleh mintak dia sponsor. Nak mintak tolong korang like ONLINE SHOP my sis ye. 

Buat duit dengan Gush Ad. Earning masyuk!


Hey korang. Aya nak kongsi sikit cara lain untuk dapat earning selain nuffnang, says, churp churp dan sebagainya. Memang sangat senang, dan earning pun tinggi. Paling kurang korang dapat 48sen untuk 1 share/complete task kat bahagian "Participate & earn". Bila korang share/complete task, korang akan terus dapat earning, tak payah tunggu orang klik link iklan korang tu. Best sangat kan? Aya pun baru join tadi dah dapat banyak jugak la.

Nak register klik SINI

Sunday, 13 January 2013

TAMAT: New Year Giveaway by Sheera Aya

Click banner for GA's details

Hai korang. Dengan ini, secara rasminya aya tutup New Giveaway by Sheera Aya. Thanks kat semua peserta sebab sudi join GA pertama aya yg berlangsung selama 3 minggu.
Bermula malam ni, aya start blogwalking semua peserta yg seramai 122 orang untuk mencari entry yg paling banyak KOMEN, TAG dan TERAWESOME. Sambil tu, kalau internet tak slow, boleh la aya follow blog korang sekali. Bagi aya masa 2 hari untuk settlekan pemenang untuk GA aya ni. Harap semua sabar menunggu. ^_^

Senarai pemenang? In pogress :)

p/s untuk pemenang bertuah, sempat lagi kalau korang nak doa banyak-banyak, semoga korang bertuah :)

Segmen Cabaran Mengumpul Blogger Seramai 1500!!

Click banner to join. :)


New Year Giveaway by Sheera Aya

STICKY POST
Assalamualaikum w.b.t.  Korang nak free items tak? Cepat buat muka comel dulu baru aya nak bagitau sesuatu yang hebat. Hihi. Okay dah. Ehem, actually kan..... Aya ada buat satu Giveaway Special untuk korang semua join tau...*tengok banner bawah tu:


http://2.bp.blogspot.com/-Ijia4QKzj1o/UNbJWe2OyqI/AAAAAAAAAZM/MxYdjjhg-rI/s320/ban2.jpg


6 syarat penyertaan paling mudah:
  1. Follow blog another pocket-story * ni supaya korang sentiasa dapat update daripada aya.
  2. Wajib follow blog sponsor Mira Kawaii Shop & Like fanpage sponsor Mira Kawaii Shop 
  3. Buat satu entry yang bertajuk "New Year Giveaway by Sheera Aya"
  4. Masukkan banner yang disediakan di atas dan backlink ke entry ini
  5. Tag 3 orang blogger lain *pastikan mereka tahu  
  6. Letak link entry korang dan FB ID di comment box entry ni * seriously do checking condition No 2.
Pemilihan hadiah berdasarkan:
  1. Top-referral
  2. Cabutan bertuah by random.org x3
  3. Entry terAWESOME 
  4. Entry TAG terbanyak
  5. Entry KOMEN terbanyak * termasuk komen reply owner
Giveaway ini berlangsung daripada 24 Dec 2012 -13 Jan 2013

Senarai peserta * akan diupdate dari semasa ke semasa
Bonus: 10 peserta terawal akan dibloglist selama setahun*bloglist mula selepas tamat GA
Amaran: Diharap semua jujur follow blog sponsor tu yea sebab tu kan syarat wajib penyertaan lagipun aya memang check sama ada korang follow ke tak ye. :)

                                                                                                         Selamat berGiveaway! Love.

Senarai Peserta New Year Giveaway by Sheera Aya

STICKY POST UNTIL 13 JAN 2013
Hey dan Assalamualaikum w.b.t. Thank you kat korang semua yang support Giveaway aya ni. Kat bawah ni aya list senarai peserta beserta no rujukan. *nak senang cari guna Ctrl + f  for chrome user

Mexican Axolotl

1. http://vanilla-coklat95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
2. http://sitizawiah95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
3. http://p-standsforpenguin.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html 
4. http://dialavenda.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
5. http://softness-self.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
6. http://belogayamgoreng.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
7. http://www.aingraphic.my/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
8. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/12/giveaway-time-new-year-giveaway-by.html
9. http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
10. http://www.iemagurlz.my/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html *dibatalkan 

Egyption Turtoise

11. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
12. http://liyanasyafiqah98.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
13. http://daxkechixsonly.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
14. http://fazy-fyza.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
15. http://kisahatifahzulkifle.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
16. http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
17. http://nicetoblerone.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
18. http://hazirahc.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
19. http://superman-z.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
20. http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Sand cats

21. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
22. http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
23. http://sweetsour93.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
24. http://lovesuperheromalaya.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
67. http://gadisgergousyangbaik.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
25. http://sigadismerah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
26. http://shazreena-reena.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
27. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
28. http://www.mohdnoorshawal.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
29. http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
30. http://aiendaksempoi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html * pending

Pika 

31. http://biby-fiessta.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
32. http://tiniersakura.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
33. http://kemalijahhcomel.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
34. http://faratasyadiary.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
35. http://schazlynnfluvery.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
36. http://nazurah-offical.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
37. http://akuedyedankoe.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
38. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
39. http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
40. http://shaini23.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Fennec Fox

41. http://augustandmarch167.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
42. http://mespacegirl.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
43. http://sheiraeiyra.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
44. http://miwaapandaii.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
45. http://meanwhileinparalleluniverse.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
46. http://madihahzainal.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
47. http://aanayid.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
48. http://anith-amalina.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
49. http://cheriteradiatasawan.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
50. http://yayacaramel.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Sea Otter

51. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
52. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
53. http://leashizuka00.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
54. http://husnamujahidah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
55. http://sitifaizahraini.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
56. http://bilasigadismengomel.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
57. http://secretofshaila.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
58. http://sisantekshau.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
59. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
60. http://myera-join-sini.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Mandarin Duck

61. http://lifestoryinsyazarj.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
62. http://www.kitatauke.my/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
63. http://adleen-farhana.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
64. http://chibbyabby.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
65. http://mydreamswithforyou.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
66. http://smilenajah93.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
      http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html *terduplicate
68. http://sweet-as-mee.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
69. http://www.jajasutera.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
70. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Iberian Lynx

71. http://sikucingsengal.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
72. http://ihanishaziqah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
73. http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
74. http://duniaimpianfatin.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
75. http://wanuriizatiey.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
76. http://belladsecret.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
77. http://heymanisturosakgigi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
78. http://bulatitucomell.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
79. http://miradreamer.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
80. http://nursamirabalqiss.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Matschie's Tree Kangaroo

81. http://citerwana.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
82. http://nabilahhh-z.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
83. http://jehanlifestory.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
84. http://miss-whateverlah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
85. http://babythatsmine.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya_26.html
86. http://strongheart95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
87. http://whatever97secret.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
88. http://akelkiwanaekan.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
89. http://nzfyns.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
90. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Black Footed Ferret

91. http://shafinazaina.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
92. http://aichrah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
93. http://nichkhae-yeo.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
94. http://erinkahar.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
95. http://diariaida.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html 
96. http://pink-simerahjambu.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
97. http://feeraakira.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
98. http://wanyyminho.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
99. http://diarybersepahku.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
100. http://loveandbe-loved.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Gray Gentle Lemur

101. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
102. http://zahirahzawawi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
103. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
104. http://anislvince.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
105. http://justpinkdiary.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
106. http://misschillax.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
107. http://fizxfizaofficials.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
108. http://unguyangmerah.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
109. http://nurhafizahpija.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
110. http://mustikachocolate.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Beluga Whale

111. http://iamsyiqaswiss.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
112. http://gadisemasa91.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
113. http://storymoryofqv11.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
114. http://adahhrusman.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
115. http://nasrizfardisza.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
116. http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
117. http://nienasofea.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
118. http://ardininurain.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
119. http://ikajohans.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
120. http://reerynn-zaidi.blogspot.com/2013/01/segmen-new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
121. http://cadburylovescontest.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
122. http://lilinanalina.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html

Kalau link korang takde mungkin belum dapat pengesahan yg korang dah follow blog sponsor atau tak :)
* pending sebab tak hantar fb id lagi untuk pengesahan penyertaan.

Tahniah kepada Mexican Axolotl sebab korang 10 terawal dan akan menjadi bloglist aya selama setahun bermula 14/1/2013-15/1/2014 :)

p/s Nama group berdasarkan haiwan paling comel yang hampir pupus di dunia ni. Saje nak bagi korang kenal nama nama mereka yg unik tu. :)

Saturday, 12 January 2013

Pleat Skirt RM55. Beli 2, RM100. Termasuk pos!

Assalamualaikum w.b.t. Hye girls! Korang berminat tak dengan pleat skirt? Sekarang kan tengah IN pakai top/peplum dengan skirt kan? So, kat sini aya ada jual preorder Pleated Skirt macam macam kaler dan murah! 
Aya jual RM55 je termasuk pos. Kalau korang beli DUA, aya bagi only RM100  termasuk pos. Dah jimat RM10 kan? Murah tak? Murah sangat tau. Aya saja-saja je jual, korang pun tolonglah support yea. ^_^

Sila rujuk di sini untuk details Pleat Skirt.
Size: Fit S-XL
Measurement: Waist: 64-100 cm, Length: 110cm
Materials: Tencel (material soft, cool, good ventilation & durability)
Remarks: Soft material, generously flare with this skirt!

Tinggi korang berapa? Tinggi korang 170 pun still okay tau kalau pakai, tak singkat. Kalau labuh, boleh alter sendiri kan? Hee. Kain memang sangat berkualiti, tebal dan tak jarang. Lepas basuh pun tak mengecut. 
Kalau takde fb, boleh email kat sheeraaya@gmail.com.

p/s ni preorder, so dalam lebih kurang +- 10 hari baru boleh dapat. Tapi berbaloi tau kalau korang tunggu, sebab murah sangat dan berkualiti ^_^
Harga: RM55 termasuk pos
Beli 2, RM100 je. Jimat RM10 :)

harga, pleat, skirt, pleated, murah
Code: PS101 (Blue)

harga, pleat, skirt, pleated, murah
Code: PS101 (Grey)

harga, pleat, skirt, pleated, murah
Code: PS101 (Purple)

harga, pleat, skirt, pleated, murah
Code: PS101 (Red)

harga, pleat, skirt, pleated, murah
Code: PS101 (Yellow)
harga, pleat, skirt, pleated, murah
Code: PS101 (Light Blue)

Jom tingkatkan followers sampai lebam

Click banner to join. Due: Sehingga peserta betul-betul lebam
 
Followers: 648

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.