Monday, 19 November 2012

craving for them. (╯_╰)

bila perut lapar mula la semua makanan yang awesomeberlegar-legar kat kepala ni. rasa dizzing sgt. since sekarang ni tengah menganggur, so terpaksa la tahan sikit sebab ape?. sebab pokai . tsskk. bila call MR.H aka my boyfriend, dia just say okay, nnt ril beli. tp tak beli2 jgk. tssk lagi. dia cakap aya ni perut kecik tp selera besar. tak larat dia nak layan. sebab aya siap list lagi makanan2 ape yg nak dimakan.

so di bawah ni aya siap list nama makanan dan attach rupanya sekali. perhaps some of you pun craving for them just like me. (_)

1. Tako tao
Masa ni makan dgn Mr.H. Satu box untuk aya, satu box lagi untuk dia. (-'_'-)

Some of you mesti tertanya-tanya kan, bukan ke ni takoyaki, mcm takoyaki je. okay. Si bulat comel ni mmg mcm takoyaki, taste and appearance quit similar, just company je lain. Kalau korg concern about the ingredients, actually tako tao ni diperbuat daripada campuran bahan-bahan seperti tepung campuran khas, seasoned baby octopus dan sayur-sayuran. 
Tako tao ni ade 5 perisa, perisa ke?,haha ape2 la. Antaranya ialah Octopus, Prawn, Chicken & Cheese, Unagi and Abalone.Biasanya aya beli yg chicken & cheese, but pernah sekali tu, coursemate aya belikan yg octopus punya, aya taktau and terus masuk mulut.Actually kalau aya tahu mesti aya tak makan sebab aya agak scary dgn octopus tu. Sebab aya bayangkan kepala bulat dia dan tangan dia yg menggerutu tu.tssk. Btw, the octopus one is not bad. You should try.
2. Macaroon
Photo credit to Nurul Aini

Okay, for this one aya tak penah try tp bila baca review pasal betapa sedapnya macaroon ni terus aya masukkan dalam list yg harus aya cuba!. Kalu korg penah makan, please share your thoughts ye. Would be glad to hear your review.

3. Mihun goreng paling sedap di dunia
Nama kemain meletop. haha. Nama tu aya bagi untuk mihun ni sebab mihun ni mmg sedap teramat. Entah ape dia letak smpai addict sgt. Tapi kan, aya tak pernah beli sendiri pun mihun ni, selalu Mr. H je tolong belikan. Just order, less than 30 minutes, aya dah boleh suap sesudu dalam mulut. hee. Tapi kan, ok, tapi lagi, sorry, kalau korang beli mihun ni kat kedai yg sama, korg takkan dapat punye telur bentuk hati cmtu. Sebab this one is a special edition one. hee. Fyi, nama kedai tu _________** nnt lps bf da bgtau, aya put here ye. :)


In fact, banyak lagi yg lain dalam list, tp macam tak larat dah nak tulis sebab bila tengok jam dah pkul 420 pagi!. ok. should go bed now. sleep without dreams is not me. hee #tetibe. Bye!.

3 comments:

Hairillah Hidir said...

hey ... nice ... siape MR H??huuh

sheera aya said...

ehem.tanya lagi siapa. :)

hanani fiee said...

laparya bca entry ni...hhuhu

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.