Thursday, 29 November 2012

Review BB Cream SimplySiti

♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Assalamualaikum. Sesiapa kat sini tengah cari BB Cream yg best + murah + sesuai untuk muka berjerawat? Meh sini dengar aya nak bagitau satu rahsia hebat lagi. In fact, aya dulu pun berusaha keras pergi google cari BB Cream yg best since BB Cream lama ( Elianto BB Cream) yg aya pakai tu dah mula rasa tak selesa bila pakai. 

So, hasil daripada stalk blog-blog dan baca review, terjumpalah satu forum ni cakap pasal cream Simply5 ni best sangat bila pakai. Aya pun pergilah Watsons cari cream Simply5 tu tapi takde sebab sekarang rupanya SimplySiti dah update krim tu jadi BB Cream HD Simplify.  

BB cream ni ada 3 jenis, satu untuk bright, satu untuk ageing dan satu lagi untuk oil & acne control. Antara 3 tu aya pilih yg acne la, sebab muka aya masa tu agak sensitif, berminyak bagai. So, here the packaging of this BB Cream:

review, bb cream, simply sity, simplysiti, good coverage, sesuai, jerawat, tahan lama
Harga: RM32.90
Review aya untuk BB Cream ni:
1. Selesa dipakai, senang nak apply kat muka sebab tekstur dia yg agak softy.
2. Kaler pun sesuai dengan muka aya, aya pakai yg Light Beige, ada dua pilihan je, lagi satu Medium Beige. (my sis try pakai pun dia cakap kaler best sebab sesuai dgn warna kulit org asia )
3. Tahan lama, dan semakin lama semakin cantik dan glowing bila dah lepas 2 3 jam.
4. Muka aya kurang berminyak berbanding pakai BB Cream Elianto sebelum ni.
5. Coverage pun okay, kalau nak make up light je pakai satu layer je, kalau nak lebih sikit pakai la berlayer-layer. BB cream ni sesuai pakai banyak banyak layer. Takkan bercapuk.
sheera aya, bb cream, hd, simplysity, light, beige

Coming next: What foundation *with lower price that can challenge foundation from MAC? Stay tune :)

      ♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

6 comments:

huny madu said...

kebetulan mmg tgh cari BB Cream sbb yg lama tu dh rs x best, pasni bole la try

sheera aya said...

boleh la try. kalau tgh sale, bb cream ni boleh dpt rm26 je. hrga asal dlm 30++.

Nuna Husna said...

comel lah akak :)

sheera aya said...

awak lagi comel nuna husna :)

Ayie Abas said...

produk simply siti memang makin ramai yg guna...

cantik awk :)

Sheera Aya said...

produk dia agak ok la.tp tak semua yg sesuai dgn muka sy. :). btw, thank you

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.