Tuesday, 20 November 2012

Nak kulit tanpa ruam?

♥ Nak kulit cantik & putih seluruh badan. Doctor pun recommend ♥

Aritu aya adela baca review pasal satu product skincare ni. Blogger tu kemain recommend suruh try product tu. Aya pun jadi excited la nak try sebab nak jadi cantik punya pasal kan. The 1st week pakai memang okey , muka jd lebih cerah & glowing tapi dah masuk 2nd week pakai, tetibe muka aya banyak tumbuh ruam2 merah mcm ruam yg selalu ada kat muka baby. Kakak pun cakap ruam aya tu sebijik ruam kt baby boy dia yg baru lahir tu. 
Mungkin dia kesian la tengok muka adik dia penuh ruam, then dia pun suggest suruh pakai bedak yg dia selalu sapu kat muka baby dia tu. Nama bedak tu Bedak Harum Nasila. Ni rupa bedak tu.

ruam, muka, cara, hilangkan, atasi, kurangkan, jerawat halus, jerawat pasir
Bedak Harum Nasila: Price Rm 5.90
Disebabkan aya terdesak nak hilangkan ruam-ruam tu, aya pun try jela pakai. Mana tau berkesan. Just give a faith , pray & selawat. Pakai bedak ni senang je. Sapu kat muka mcm pakai compact powder. Aya selalu pakai setiap kali lepas solat, masa tidur or masa tengah hari yg panas terik. Dan yg paling excitednya, lepas 4 hari, semua ruam kat muka aya completely hilang!. Selain tu, bedak ni pun sesuai sangat untuk kulit berjerawat, resdung dan berminyak. Tapi mcm agak susah nak jumpa bedak ni. Aya suruh adik aya cari kat area rumah aya tp takde jual pun. So, kakak pun cakap nnti dia tolong belikan kat kl. Bedak ni biasanya dijual kat kedai2 yg jual jamu or produk kecantikan yg local mcm tia amelia, sendayu tinggi & ect.

*update. Sebab sekarang susah dah nak cari produk ni, aya consume satu vitamin ni. Vitamin C Rosehip. Ya Allah. Memang best sangat2. Korang tahulah jerawat halus macam ruam ni memang super degil kan. Tapi bila aya makan vitamin ni tak sampai 2 minggu je, benda alah tu semua hilang. Yg bonusnya parut pudar & kulit cerah seluruh badan. Cuba tengok instagram (sheera.aya), aya ada share banyak testimoni biar ramai-ramai boleh cantik. Atau boleh terus whatsapp +6019-3622941.


p/s sebab ada ruam ni, aya tak salahkan product yg aya pakai tu, mungkin sebab cuaca kat kuantan ni terik gila dan buat muka berpeluh-peluh, so itu mungkin boleh jadi punca ruam tu kan. (╯▽╰)

Lagi Tips Cantik dan Sihat Di Sini.
♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

19 comments:

ZR said...

eh aya , saya pun pakai bedak ni . since sekolah menengah lagi . elok jugak untuk kulit yang berjerawat sebab resdung . memang okay sangat . tak pernah tukar sampai sekarang . :)

sheera aya said...

Best sesangat kan.rugi aya baru tau skrg.kalau tak takde la rsau psl jerawat n ruam.kt mne blh dpt eh kt area balok?ade tak?

eza ezara said...

salam kenal.. done follow ur blog sis =)

http://eza-ezara.blogspot.com/

sheera aya said...

thank you dear.done follow back :)

ZR said...

balok tak pasti . tapi poot selalu beli dekat kedai jamu megamall je .

sheera aya said...

Kedai jamu kat megamall tu floor bpe?nama apa?

Zira Isey said...

aya tak pakai facial foam langsung ke?

sheera aya said...

tak. aya tak jumpa lagi yg ok dgn muka aya. aya just pakai night cream dgn bedak ni je.

secret of us said...

salam..^^

hai dear..nak tanya bedak ini boleh tahan minyak berapa lama?coz saya tgh cari compact powder yg boleh tahan minyak lebih 8 jam..^^

Sheera Aya said...

@secret of us dear, bedak ni tak tahan lama sbb fungsi dia utk merawat kulit muka je. :). dah try miyami?. takpun ZA. :)

Nuna Husna said...

hurm , boleh cubalah lepas nih ! hihi ^^

Sheera Aya said...

@Nuna Husna cubalah nuna. mmg berkesan. lagi satu muka mmg jadi bersih dan halus je ^_^

secret of us said...

hai..miyami ramai kata okay..sheera pakai bedak tu ker?huhuhu...za xpernah lak cube..

Sheera Aya said...

@secret of us shera pakai miyami. ok la setakat ni. dah pakai yg ke3. ZA pun shera tak pernah cuba tp sis shera pakai yg tu.dia kata lagi ok dari miyami.

Nurul Nad said...

kak aya, mcm best je bedak ni.. hehe. alah kt kuantan takde jual ke :(

Sheera Aya said...

@Nurul Nad kat kuantan ada jual, kwn sis cakap kat megamall

Anonymous said...

Bedak ni kat area area jb tak ada ke ? Stress lah muka saya ni huuu hahaha :'(

Anonymous said...

Emm mana nak cri area jb ek em T.T

nurulhussna17@gmail.com said...

Menjadi ke ni? Ada jual kat mana ya?

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.