Wednesday, 5 December 2012

Kena serangan malware malam tadi dan sekarang dah selamat. ^_^


Assalamualaikum w.b.t. Pagi pagi tadi dalam kul 2 pagi, tetiba aya tak boleh bukak blog aya sebab dia cakap ada malware. Gelabah la aya kan. Cepat cepat aya pergi google macam mana nak buang malware tu tapi semua tutorial yg diorang rekomen tak berjaya. Pastu aya pun nak try la tutorial dari Lyysa sebab fan dia, semua tutorial pun nak rujuk kat dia*eceh :p, tapi malangya Lyysa pun kena malware jugak. Iskk. Aya pun cuba la cari sendiri punca malware tu dan akhirnya dapat la buang. Rupa- rupanya NuffnangX punya angkara. Iskkk.. Dulu duduk diam diam je dalam blog aya, sekarang menindas tuan dia pula ye. Nakal betul NuffnangX ni. Tapi aya dah maafkan dia dan blog aya dah selamat sekarang. Alhamdulillah. Boleh la sambung blogwalking macam biasa dan follow follow you girls. Hee.

13 comments:

Cik F said...

eeh, bahaya gak ni kannn? hmm

Zhura Zainal said...

Excuse me...... Malware tu ape? Zhura ade dpt email dari NuffnangX psl malware tp Zhura ta sure blog Zhura kne ke ta. =(

-meeSUPERGIRL- said...

sbb ap eh kena bnd tu ?

Sheera Aya said...

malware ni menyebabkan org yg guna google chrome tak boleh bukak blog kita. siapa yg guna mozilla mungkin tk prsan yg blog dia kena malware. kena sebab letak code nuffnangX dalam gadget.

hanani fiee said...

ptt la tak boleh bkk mlm td.
tp sy tkn je advnced n proses trus msuk blog aya. hehe

Sheera Aya said...

yeke. tu la.aya rsau org nak tgk blog aya tk boleh masuk, cepat2 la aya buang ape yg ptut. :)

cahaya said...

nasib baik page da okeh :)
btw, saya da follow blog kamu

Sheera Aya said...

tu la.Alhamdulillah dah okey skrg :).nnt sy bw&follow blog awak ye. :)

^^eKaTiKaH^^ said...

ramai dah mengadu kene mcm nie.. tkut pulak rasanya !_!

Sheera Aya said...

tadi NuffnagX tu da bg email ckp system dia dah okay. so jgn rsau. tp berjaga jaga lah kan sebab malware boleh dtg dari mana2 :)

SuDu Biru said...

Dia nak bergurau ngan aya la tu :) blogwalking :) http://yieweezer5915.blogspot.com/

Bahiyah Khalid チキン said...

thanks follow! :)

Sheera Aya said...

pleasure :)

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.