Monday, 3 December 2012

Review Revlon ColorStay Foundation

        ♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Assalamualaikum w.b.t. Sebelum ni dalam entry Review BB Cream SimplySity, aya ada cakap aya nak update entry pasal foundation apa yg boleh challenge MAC foundation kan? So, here the foundation* with lower price that really can challenge foundation from MAC. I didnt say yg MAC tak bagus tapi kalau  korang kurang berkemampuan nak pakai MAC, boleh la cuba yg Revlon ColorStay ni. :)

Sekarang aya dah guna yg 2nd bottle sebab sangat berpuas hati dgn foundation ni. Biasanya, untuk Asian girls, korang sesuai yg kaler Sand Beige or Warm Golden. Tapi bagi aya, antara dua ni aya prefer yg warm golden sebab kaler dia nampak rich and glowing sangat cantik. Tak nampak macam muka pakai tepung gomak melainkan korang memang putih takpela kan. :).

Price: RM48- RM55.

Review aya untuk Revlon ColorStay foundation ni:
1. Coverage memang sangat hebat la sebab tak nampak terus bekas jerawat aya.
2. Bila dah pakai foundation ni, tak payah dah susah susah pakai concealer bagai. As i said, coverage was very good.
3. Tahan lama, nampak tak packaging kat atas tu, dia label boleh tahan 24 jam tau!. 
4. Tidak menyebabkan  breakout, so sesiapa yg risau pakai foundation nanti tumbuh jerawat, boleh cuba ni. Tapi pastikan lepas pakai cuci bersih dengan make up remover ye. :)
5. Glowing memang la kan, foundation hebat kot. 
6. Forget to mention, this foundation for oily and combination skin, so memang la sangat sesuai untuk muka jenis berminyak dan kombinasi. 
7. Pasal bau kureng sikit, tapi lama lama korang imun dah. Hee.

Ni other review from random user yg guna foundation ni. " I used to apply foundation before work, and by mid afternoon it was 90% gone -- mainly from me blotting my face, trying to wipe off sweat. After awhile I just gave up on makeup. Until I found Revlon ColorStay. I was so happy that I had finally found something that would stay on ALL DAY.It is THE best foundation I have found".

p/s Ni adik aya, thank to her cause sanggup jadi model tak berbayar.:D . 
(Gambar takde edit guna photoshop ye).
Revlon, ColorStay, foundation bagus, foundation sesuai untuk jerawat
Sebelum                                    Selepas

3 comments:

lov said...

assalammualaikum, yup mmg btol tu, revlon color stay ni mmgg best, bila da try baru tao..xperlu nk guna mcm2 utk tutup bekas jerawat or bintik2 hitam atau kesan parut..


lov skunk pun gune rvln clr sty ni je..mudah.. n hasilnya..mcm kite xpakai mekap pun natural.. <3

Sheera Aya said...

@lov tu lah. bila dah cuba baru tau kan bestnye guna colorstay ni. senang, tak pyh pakai berlapis2, tk pyh concealer lagi. dan tahan lama :)thank you lov for giving your review here.

Anonymous said...

Sis jual ke

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.