Sunday, 23 December 2012

Nutox Oxyfusion: Wrinkle Away Cleanser

Assalamualaikum w.b.t. Ehem, nak bagitahu satu rahsia ni. Esok pukul 10 pagi aya akan mula start Giveaway aya special untuk korang. 10 yg pertama join akan dibloglist selama setahun. So, diminta bersedia ye. ^_^.
Abis cerita pasal tu, aya nak cerita lain sebenarnya. Tadi aya pergi Watsons beli cleanser baru. Yep, aya beli macam kat title entry ni "Nutox  Oxyfusion: Wrinkle Away Cleanser". Malam ni baru nak start pakai, entahla sesuai ke tak. Lepas 2 minggu nanti aya update perubahan muka aya selepas pakai cleanser ni yea. 
Sumber Google
Price: Rm19.90 RM16.90 kat Watsons

Actually, aya berminat nak try this cleanser sebab : 
1. Tengok blog Fyna, dia cakap cleanser ni okay, tapi menggelapkan sikit muka dia, so dia tak pakai dah. Tapi tu bukan main reason buat aya berminat, yg menarik perhatian aya, among all cleanser from varies brand yg dia review, this Nutox cleanser dalam 5 toplist yg dia cakap okay, yg lain semua komen cakap ruam la, breakout la.  
2. Nutox ni parabens free. Kenapa dia mention parabens free? Sebab kalau korang taktahu dan tanpa sedar, parabens ni adalah sejenis preservatives yg agak berbahaya yg selalu ada dalam skincare. Cer korang cek ada tak kat korang punya skincare. Usually, it comes with words methylparaben, ethylparaben and propylparaben. Nak baca lebih pasal parabens? Tengok Sini.  
3. Halal dan Made in Malaysia. So agak terjamin la sikit kesuciannya. Hee

Korang ada baca tak pasal kulit aya ni sensitif sikit dan sekarang ni aya tak pakai cleanser pun. Kalau nak baca, kat SINI ye. So doakan aya sesuai dgn this cleanser ye. :)
p/s For Watsons Member, you better redeem your points before 31 Dec coz all points accumulated before 31 Dec2011 will be expired on 31 Dec 2012.

4 comments:

Miss Ena said...

Wahh , bace entry awak ni , baru saya tau . Info berguna , love it . Keep up entry mcm ni ea :)

Miss Ena said...

Wahh , bace entry awak ni , baru saya tau . Info berguna , love it . Keep up entry mcm ni ea :)

Sheera Aya said...

thank you. teruskan membaca untuk next entry ye. In Sha Allah more info for all readers. :)

♥WanieyZuki♥ said...

sebelum ni tak tahu pun apa itu parabens.. selalu jugak godek2 belakang cleanser tengok kat ingredient.. tapi takambek tahu sangat pasal ingredient dia.. thank for sharing sis.. :D

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.