Sunday, 9 December 2012

Maxi Skirt vs Pants?

       ♥ Online shop serius murah! Top.Peplum.Dress semuanya RM29 je. Beli 3 percuma pos ♥

Assalamualaikum w.b.t Tengok entry pun dah tau kan aya nak cerita pasal Maxi Skirt dan juga Pants. Antara mereka berdua ni kan, korang lebih prefer yang mana? Mungkin ada yang lebih suka pants je sebab lebih senang nak duduk dan berjalan perlbagai gaya kan,  nak panjat sana sini pun boleh. Pants pun ada macam jenis dah sekarang, antaranya:

Harem Pants atau ada juga yg panggil aladdin pants sebab kembang style tu kan macam pants yg aladdin pakai. 

Palazzo pants, pants yang sangat lebar dan besar dan bila korang pakai nampak macam pakai skirt.

Skinnies, pants yang sangat ketat dan kecil di bahagian buku lali *ikut bentuk kaki. Sesuai untuk kaki yang kurus :)

Tapi ada juga yang pilih nak style dengan maxi skirt sebab kan sekarang tengah IN. Bagi aya la kan*masing masing ada pendapat sendiri, maxi skirt lebih sesuai bagi muslimah yang nak tutup aurat tapi kekal trendy. Tapi aya prefer NO lycra material, sebab lycra kan jenis melekat sikit, nanti nampak kesan-kesan yang tak sepatutnya.

p/s Nak jadi fashionista kena la update, tapi kalau korang berani nak gayakan trend baru cap sendiri sila silakan. Kot kot dapat sambutan kan. Hee. BYe2. *banyak lagi aya nak update pasal pants tu tapi mama ajak pergi ziarah pakcik kat hospital. Doakan pakcik aya sihat ye. Assalamualaikum


11 comments:

Dunia Wilma said...

Personally Wilma lebih prefer pants tapi kalau kerja, terpaksalah guna maxi skirts kan ^_^

Sheera Aya said...

@Dunia Wilma hee. maxi skirts kan lebih formal buat at the same time looks trendy right. mmg sesuai utk pergi kerja

hanani fiee said...

lycra mmg melekat kt bdn.sy pon xsuka. hehe. skirt lagi senang ^^

Sheera Aya said...

@hanani fiee yep.betul. skirt yg kain cotton better :)

::aMaD:: said...

suke lah layout blog u..cantik & friendly.kekeke.

btw, ada ke stesyen Shell yg berlainan kualiti?semua sama je kan. =D

Sheera Aya said...

Thank you. Stiap shell lain2 kualiti,tgk manager kt situ la bgus ke tak handle tangki minyak diorang. Samala mcm McD,nama sama tp ade McD yg kurang sedap,ade yg ok. :)

cik mun said...

nak beli palazzo pants..tp mun rase klu mun pkai nmpak mun lagi pendek plak..

-meeSUPERGIRL- said...

badan mcm kerengga cantik lah .. hehe

Sheera Aya said...

Ohh. Mun kalau pakai maxi skirt lebih cantik maybe. :)

Sheera Aya said...

Hee. Tp Skrg ni sume jenis bntuk bdn pn dah ade fashion yg sesuai utk diorang kan. :)

elyna mirsada said...

sy pn xsuka jns yg lycra..melekat je..hehe

 
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.